• Serie 'Olie op het vuur' van ChefsFriends.nl

Wauw, een goed gevuld bord met lekkers van het seizoen en van bij ons 😋.

Wildkroketjes met hertenkalf – knolselderpuree – paddenstoelenmix – witte kool – aardpeerchips – veenbessencompote – Bon Secours Héritage 🍺👍

Wildkroketjes gevuld met hertenkalf, oesterzwam, rode porto en wijn. Deze zijn van Gastronello, pure ambachtelijke seizoenskroketjes, perfect gebakken, hmmm lekker😍😋.
Knolselderpuree bereid in gevogeltebouillon van CHEF👍. Gepureerd en bewerkt met Grand Cru olijfolie, topper👌, beetje sherryazijn, beide van Valderrama, Debic room, wat kookvocht, gerookt piramidezout van Verstegen. Een smeuïge puree vol smaak🤩.
Mix van paddenstoelen met oesterzwam, shiitake en eekhoorntjesbrood van Bresculinair 🥰.
Middenin witte koolslingers, krokant gebakken in Grand Cru olijfolie en roomboter met biermout van Beurre Plaquette 😘, ook de salieblaadjes. Lichtjes crispy en zeer smaakvol. Nog overgoten met de lekkere bakjus.
Bovenop bereide veenbessencompote van Didden 😋.
Fijne doperwtjes met Grand Cru.
Afwerking: crispy aardpeerchips gedroogd in onze AEG stoomoven, Oost-Indische kers en korenbloemblaadjes.
Als begeleidend bier een 🇧🇪 Bon Secours Héritage, een amberbier van Brasserie Caulier, lichtjes bitter met karamelsmaak, zeer geslaagd 👍.

Geniet ervan en smakelijk want het was lekker.

👩‍🍳

Grand Cru, een goddelijke blend
Pedro Ximénez Sherry Azijn ‘Don Millan’

Creatie van @Culipress