Recepten van Topchefs

  • Achtergrond ReceptenvanTopchefs.nl

Laat je inspireren door Recepten van Topchefs

Robert van Beckhoven bereid gerechten met de diverse oliën van Valderrma

Koken op topniveau voor iedereen

Master Chef, Topchef Academie, Over de Kook en 24Kitchen: aan televisieprogramma’s voor kookliefhebbers geen gebrek. Koken op niveau is ongekend populair. Dat blijkt ook uit de tienduizenden bezoekers van de online kookacademie Recepten van Topchefs. Dit online platform, waar de culinaire top van Nederland, in duidelijke video’s hun geheimen prijs geeft, was oorspronkelijk bedoeld voor de hobbykok, maar blijkt nu ook veel professionele chefs te inspireren bij het samenstellen van hun nieuwe menukaart!

Kijkje in de keuken

Inmiddels werkten maar liefst 95 Michelinchefs belangeloos mee aan deze gastronomische website. ‘De huidige generatie topchefs houdt zijn kennis niet meer voor zich zelf, maar deelt deze juist met anderen. Dat inspireert!’, aldus Fred ten Kroode, verantwoordelijk voor de marketing en sales van Valderrama in de Benelux en samen met Koppert Cress, Founding Partners van ReceptenvanTopchefs.

ReceptenvanTopchefs.nl en Valderrama

Recepten van Topchefs

Beide bedrijven hebben RVTC door de jaren heen ontwikkeld om een om op deze eigentijdse wijze een bijdrage te leveren aan de Nederlandse Gastronomie.

Iedere chef bereidt onder het oog van de camera drie signatuur gerechtjes en geeft daarbij handige tips over de bereiding en de afwerking. Klinkende namen als Cees Helder, Robert Kranenburg, Jonathan Zandbergen en Soenil Bahadoer tonen de hobby kok hoe zij hun signatuur creaties ‘stap voor stap’ bereiden.

Olijfolie

Deze Topchefs verwerken de verschillende variëteiten en specials van Valderrama in hun dishes. Zij leggen uit waarom zij juist die soort in dat gerecht, met die ingrediënten toepassen. Op dezelfde wijze worden de aromatische cressen van Koppert Cress en de veelzijdige specerijen van Verstegen ingevoegd.

Nagerecht rauwe snijbonen met olijfolie

Inspiratie

Benieuwd geworden naar deze inspirerende video’s? Op Receptenvantopchefs.nl vind je naast de video’s ook prachtig beeldmateriaal en uiteraard de volledige menu’s en uitgewerkte recepturen.

De receptuur volgt altijd in letterlijke zin de film. Anders gezegd: “Wat je ziet op je IPad, lees je, één op één, in de door jezelf uitgeprinte receptuur”. Dit blijkt in de praktijk uitermate gebruiksvriendelijk te werken. Laat je inspireren of tover nu zelf in een handomdraai deze culinaire hoogstandjes op tafel!