Geen toevoegingen
Diverse olijfolie kwalificaties
Valderrama centrifugeert zijn olijven, met als gevolg dat altijd de hoogste kwaliteit wordt gescoord. De temperatuur komt tijdens het zeer korte productieproces van drie kwartier nooit boven de 20°C. Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de kwaliteit.
Tijdens het centrifuge proces worden alleen mechanische middelen gebruikt. Valderrama voegt absoluut niets toe. Geen conserveringsmiddelen, geen essences en/of chemische aroma’s. Deze zogenoemde Extra Virgen Olijfolie (EVOO) heeft een zuurgraad van maximaal 0,8% (dit is het gehalte vrije vetzuren uitgedrukt in het % vetzuur).
Hoe lager de zuurgraad, hoe hoger de kwaliteit van de olijfolie. De olijfoliën van Valderrama scoren veel lager in zuurgraad dan de wettelijke 0,8%. Vanwege een wet vanuit de Europese Unie te Brussel mag de zuurgraad van de olijfolie vanaf 2004 helaas niet meer op de verpakking worden vermeld. Dit geldt voor alle producenten van olijfolie in de EU.
U kunt hier meer lezen over de verschillende olijfolie kwalificaties.