• Serie 'Olie op het vuur' van ChefsFriends.nl

Hmmm, een verwarmend en smaakvol gerecht met een goedgevulde en belegde polderaardappel.

Gevulde polderaardappel 🥔 – wortelpuree🥕 – geitenkaas 🐐 – smoked egg – zwarte knoflookparels – herfstsalade – Grimbergen 🍺

De gegrilde aardappel langzaam gegaard in een blanke gevogeltefond en geklaarde Cormanboter, ook de hele worteltjes erbij, zo in onze AEG stoomoven. De aardappel vaak overgoten met bouillon.
Uitgehold en een lekker smeuïge puree gemaakt met de aardappel, wortelstukjes, bieslook, milde geitenkaas en wat bereidingsvocht. Lekkerrrrr 😋.
Bovenop nog 2 sneden Bettine geitenkaas puur👍.
Spiegeleitje van ‘gerookt’ ei en dat proef je😜.
Afgewerkt met zwarte knoflookparels, proeft verrassend en héél lekker. Top 👌.
Zeezout met zwarte knoflook van Zeeuwsche Zoute, extra krokantje van eiwit.
Hierbij een assortiment warme groentjes. Gepofte Toma’Dor tomaatjes 🍅van Stoffels😋, mini worteltjes, venkel en doperwtjes. Voor de crispy touch, gebakken wortelslierten.
Een huisgemaakt sausje met de gerookte eieren, gerookte arbequina olijfolie van Valderrama👌, zwarte knoflookpasta van CHEF en Debic room. Heel lekker.
Als begeleidend biertje een Grimbergen Magnum Opus🍺. Een brut bier met levendige aroma’s en toetsen van droge witte wijn, gebrouwen in de microbrouwerij Grimbergen. Een speciaal maar zeer geslaagd bier 😜.

👩‍🍳

Smoked Arbequina

Creatie van @Culipress