FUSION
Op de kaart bij topchef Soenil, traditionele gerechten uit de Franse keuken, maar dan met veel Hindoestaanse en Indiase invloeden. Een bijzondere combinatie die zijn succes al lang en breed bewezen heeft.
De chef van Hindoestaanse / Surinaamse afkomst is groot geworden met moeders keuken en daarna opgeleid in enkele Franse restaurants: “Ik heb bloemkool meegekregen maar ook okra, bonen en tajerblad. De klassieke Franse keuken mooie exotische smaken geven. Dat is mijn ding,” vertelt Soenil over zijn liefde voor ‘fusion’. Geen wonder dat hij de nieuwe lijn van Valderrama zo enthousiast ontving. Zo enthousiast zelfs dat hij zichzelf nadien spontaan aanbood als ambassadeur voor de nieuwe Oriëntal Collectie!
NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Bij restaurant de Lindehof kun je kennismaken met de perfecte subtiliteit van deze oliën. Zo serveert hij momenteel onder andere een tartaar van wagyu met geroosterde langoustine en zomerse groenten, gearomatiseerd met de pandan olie. En staat ook een wagyu sukade van de BBQ met een sorbet van watermeloen op de kaart, waarbij Soenil kiest voor de wasabi olie:
“Dit biedt ontzettend veel mogelijkheden voor mijn keuken maar dat geldt natuurlijk ook voor de betere horeca -en hobbykok.“
Restaurant de Lindehof**
Beekstraat 1,
5671CS Nuenen
Tel. +31 (0)40 283 73 36
www.restaurant-delindehof.nl
Valderrama Nederland
Fred ten Kroode
Tel. 035 533 98 60
fred.tenkroode@wxs.nl
www.valderrama.nl
www.receptenvantopchefs.nl